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di pomodoro, scampi scottati eolioallamenta
Ingredienti
/Ingredients
500 gr di pomodori
grappolo benmaturi
50gr di peperone
50gr di cipolla rossa
50gr di cetriolo
16 scampi
100ml di olio
30gr dimenta piperita fresca
sale q.b.
500 g ripe vine tomatoes
50 g pepper
50 g red onion
50 g cucumber
16 scampi
100ml oil
30 g fresh peppermint
salt to taste
Preparazione
/Preparation
Tritare i pomodori, il peperone, la cipolla e il cetriolo con il tritapomodoro e lapiastrafine (diametro
fori 4,5mm) Toollio.
Filtrare il tutto con un colino medio e aggiustare di sale. Aromatizzare l’olio in microonde con il
basilico per treminuti allamassima potenza; lasciare poi in infusione a temperatura ambiente per
almeno12ore,quindifiltrare il tutto.Tagliaregli scampiper il lungoepassarli inpadellaantiaderente
al naturale. Servire il tutto conunbicchierinodi gazpacho insaporito con l’olio allamenta.
Chop the tomatoes,pepper,onionand thecucumberwith theToollio tomatomincerand thefineplate
(4.5mmdiameter holes). Filter everythingwith amedium strainer and seasonwith salt. Flavour the
oil with the basil in amicrowave oven for threeminutes atmaximumpower; leave to infuse at room
temperature for at least 12 hours and then filter everything. Cut the scampi lengthwise and place
them in a non-stick pan au naturel. Serve everythingwith a small glass of gazpacho flavouredwith
themint oil.
Tritapomodoro
Tomato mincer
Tomatogazpacho, seared scampi andmint oil